Günün Fotoğrafı

  “Çalıyorum kapınızı, Teyze, amca bir imza ver. Çocuklar öldürülmesin Şeker de yiyebilsinler.” Nazım Hikmet Kamil Eryazar Daha dört yaşında, çölde tek başına… Birleşmiş Milletler çalışanları, Ürdün’ün Suriye sınırında ailesinden ayrıldıktan sonra yalnız...

Günün Fotoğrafı (17 Şubat 2014)

 

Çalıyorum kapınızı,

Teyze, amca bir imza ver.

Çocuklar öldürülmesin

Şeker de yiyebilsinler.”

Nazım Hikmet

Kamil Eryazar

Daha dört yaşında, çölde tek başına…

Birleşmiş Milletler çalışanları, Ürdün’ün Suriye sınırında ailesinden ayrıldıktan sonra yalnız başına çölü geçmeye çalışan Mervan adında 4 yaşında bir çocuk buldular. Elinde bir poşetten başka hiçbir şey yoktu. Yanındaki poşetin içerisinde ise sadece su ve ekmek vardı.

Savaştan kaçıyordu…

CNN International editörlerinden Hala Gorani’nin bugün kişisel Twitter hesabından, fotoğrafın trajik öyküsünü özetlediği “Ürdün’de çölde bulundu” notuyla paylaştığı fotoğraf bir anda sosyal medyanın gündemine oturdu. Fotoğraf aslında Pazar günü Ürdün’deki BM temsilcilerinden Andrew Harper tarafından yayınlanmıştı.

İlk bakışta sıradan bir fotoğraf karesi gibi görünen o anlarda, aslında küçücük bir çocuğun omuzlarındaki ağır savaş yükü görülüyordu.

BM görevlileri, çölde tek başına rastladıkları bu çocuğu, araştırıp buldukları ailesini ile yeniden bir araya getirdi.

Reuters’in verilerine göre, Suriye’de yaklaşık üç yıldır süren iç savaşta 130 binden fazla kişi hayatını kaybetti. 6 milyon kişi evlerini terk etmeye zorlandı ve 2 milyon 486 bin kişi de aralarında Türkiye ve Ürdün’ün de bulunduğu komşu ülkelere sığınmak zorunda kaldı.