
Libya açıklarında yaşanan can pazarı dakika dakika görüntülendi9 sene ÖNCE
Libya açıklarında yaşanan can pazarı dakika dakika görüntülendiEge kıyıları yine yeni bir göçmen faciasına sahne oldu. Yunanistan'ın Midilli Adası‘na doğru yola çıkan çok sayıda sığınmacı botlarının batması sonucu yaşamını yitirdi. Türkiye’deki zorlu yaşam koşulları ve belirsiz gel...
Ege kıyıları yine yeni bir göçmen faciasına sahne oldu. Yunanistan'ın Midilli Adası‘na doğru yola çıkan çok sayıda sığınmacı botlarının batması sonucu yaşamını yitirdi.
Türkiye’deki zorlu yaşam koşulları ve belirsiz gelecek nedeniyle, umut yolculuğunun ölüm yolculuğuna dönüşeceğini bile bile Avrupa’da yaşam hayaliyle, insan kaçakçılarının insafsızlığına yenik düşerek, Midilli Adası’na gitmek üzere olumsuz hava koşullarına karşın, sahte can yeleklerini giyip basit botlara binerek Ege’ye açılan onlarca insan yine gecenin karanlığında denizin derinliklerinde soğuk sularda kayboldu, boğuldu.
Jandarma, Ege sahillerinde 36 sığınmacının cesedini buldu. Ayvalık ve Dikili'de kıyıya vuran cesetler arasında çocuklar ve 6 aylık hamile bir kadının da bulunduğu kaydedildi.
Bir Türk sahil güvenlik yetkilisi üç tekne ve bir helikopterin hayatta kalan olup olmadığını araştırdığını söyledi.
Geçen yıl Yunanistan'a 500 binden fazla sığınmacının girdiği belirtiliyor.
Türk kıyılarından 10 km kadar uzakta bulunan Midilli Adası, binlerce sığınmacı için Avrupa'ya giriş kapısı konumunda. Sığınmacıların çoğu Suriye'deki iç savaştan ve IŞİD teröristlerinin vahşetinden kaçıyor.
BM verilerine göre, son 5 yılda Suriye’deki iç savaş nedeniyle ülkesinden kaçan Suriyelilerin sayısı, 8 milyona yaklaştı. Bunların 2,5 milyona yakın bölümü de Türkiye’de bulunuyor.
Bu habere ilişkin ilginizi çekebilecek diğer haberler.
Libya açıklarında yaşanan can pazarı dakika dakika görüntülendi9 sene ÖNCE
Libya açıklarında yaşanan can pazarı dakika dakika görüntülendiEurovision’a bu yıl ‘mülteciler’ sorunu damgasını vurdu9 sene ÖNCE
Eurovision’a bu yıl ‘mülteciler’ sorunu damgasını vurduİnsanlığın nasıl yok olduğunu gösteren davranışa tüm dünyadan tepki yağıyor9 sene ÖNCE
İnsanlığın nasıl yok olduğunu gösteren davranışa tüm dünyadan tepki yağıyorGame of Thrones’tan sığınmacılar için çağrı: “Ayağa kalk dünya!”9 sene ÖNCE
Game of Thrones’tan sığınmacılar için çağrı: “Ayağa kalk dünya!”