2015 kişi Saat 19.23 de dev bir Türk Bayrağı oluşturarak zeybek oynadı

İzmir bu yıl da Cumhuriyet Bayramı’nı unutulmaz dev bir görsel şölen organizasyonuyla kutladı Cumhuriyet Bayramı'nın 92'nci yıldönümü kutlamaları kapsamında Bayraklı Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte, 2015 gönüllü Smyr...

2015 kişi Saat 19.23 de dev bir Türk Bayrağı oluşturarak zeybek oynadı (29 Ekim 2015)

İzmir bu yıl da Cumhuriyet Bayramı’nı unutulmaz dev bir görsel şölen organizasyonuyla kutladı

Cumhuriyet Bayramı'nın 92'nci yıldönümü kutlamaları kapsamında Bayraklı Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte, 2015 gönüllü Smyrna Meydanı'nda saat 19.23'te zeybek oynadıktan sonra bir araya gelerek ay yıldızlı kırmızı beyaz dev Türk Bayrağı oluşturdu. Ortaya çıkan muhteşem görüntü, izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.

Bayraklı Belediyesi Cumhuriyet Bayramı'nın 92'nci yıldönümü kutlamalarında 2015 gönüllüyü Smyrna Meydanı'nda bir araya getirdi. Saatler 19.23'ü gösterdiği anda 2015 kişi aynı anda zeybek oynamaya başladı. Yaklaşık 20 dakika süren gösterinin ardından 2015 kişi bu sefer bir araya gelerek ay yıldızlı kırmızı beyaz dev Türk Bayrağı'nı oluşturdu. Ortaya çıkan görüntü etkinliği izlemeye gelen binlerce kişinin gözlerinin dolmasına neden oldu. Kimi seyirciler ise göz yaşlarına hakim olamadı.

“Bu Ülkeyi Sokakta Bulmadık”

Etkinliğin sonunda konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "2015 yürekli kişiye buradan sevgilerimi sunuyorum. Bugün burada birçok şeyi söylediniz. 5 yaşındaki Tolga, 74 yaşındaki Ayşe Ablam ve hepiniz aslında bir şeyi söylediniz. 'Ey Türkiye düşmanları, bayrak düşmanları, Cumhuriyet düşmanları biz buradayız' dediniz. Bu ülkeyi sokakta bulmadık. Bugün burada İzmir'in kurulduğu yerde, Hasan Tahsin'in şehrinde bu ülkeyi yıkmak, bölmek isteyenlere, cumhuriyet düşmanlarına ayrıca şunu söylediniz: 'Biz bin ölür bin doğarız' dedi.

“Bizi Asla Kimseyi Bölemeyecek”

Bu sırada kalabalık, 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı attı. Bunun üzerine Başkan Karabağ, "Mustafa Kemal'in askerleri içinde Türk de Kürt de Laz da Çerkez de var. Bizi asla kimse bölemeyecek. Cumhuriyeti yıktırmayacağız, bayrağı asla indirtmeyeceğiz" diye konuştu. Etkinlik 10. yıl marşının hep bir ağızdan okunmasıyla son buldu.

Geçen Yıl da Yapılmıştı

İzmir’de geçen yıl da Cumhuriyet Bayramı kutlamasında yine Bayraklı Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte 1923 kişi aynı anda zeybek oynayıp “1923” figürünü oluşturmuşlardı.

Böyle hazırlanıldı

2015 kişinin müzikle birlikte aynı anda senkronize olarak hareket etmesi ve figür oluşturması elbette kolay bir şey değil. Aşağıda da final gösterisi öncesi yapılan provalardan görüntüler yer alıyor.

DHA / İHA