Türkiye’ye Müzik Çıkarması!

Dünyanın en büyük dijital müzik platformları Deezer ve Spotify eş zamanlı olarak Türkiye pazarına girdiler 182 ülkede aylık 10 milyon aktif kullanıcıya ulaşarak, dünyanın dört bir yanında müzik dinleme hizmeti sunan dijital müzik platformu Deezer, Türk kullanıcılarına yönel...

Türkiye’ye Müzik Çıkarması! (17 Eylül 2013)

Dünyanın en büyük dijital müzik platformları Deezer ve Spotify eş zamanlı olarak Türkiye pazarına girdiler

182 ülkede aylık 10 milyon aktif kullanıcıya ulaşarak, dünyanın dört bir yanında müzik dinleme hizmeti sunan dijital müzik platformu Deezer, Türk kullanıcılarına yönelik hazırlanan içerik ve hızla genişleyen yerli kataloğu ile yayın hayatına başladı.

Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği (MSG) ve Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) ile geçtiğimiz günlerde ortak lisans sözleşmelerini karşılıklı olarak imzalayan Deezer Türkiye, bu imzaya paralel olarak 16 Eylül 2013 tarihinde yayına girdi.

İmzalanan ortak lisans sözleşmeleriyle MESAM ve MSG bünyesinde bulunan repertuarı Türk müzik severlerin ve tüm dünyanın erişimine açan Deezer’ın Ceo’su Axel Dauchez, platformun lansmanının ardından yaptığı açıklamada; “Türkiye, hızla gelişen dijital altyapısı ve mobil teknoloji kullanımındaki yüksek penetrasyon rakamlarıyla bizim için bölgede heyecan verici potansiyeli olan, fevkalade ilginç bir müzik pazarı. Müzik, siyasi ve coğrafi sınırları aşarak insanları bir araya getirme yeteneğine sahiptir. Deezer’ın amacı tüm dünyaya müzik sunmaktır; herkes için, her yerde müzik! Eski dağıtım kanallarına bağlı kalmadan… Bu nedenle bugün itibarıyla; dünyanın her yerindeki Türk müzik severlerin sevdikleri yerel ve uluslararası sanatçıların parçalarından oluşan geniş kataloğumuza ulaşabileceklerini ve paylaşabileceklerini duyurmaktan büyük mutluluk duyuyorum.

Dünya çapında 2.000’den fazla plak şirketi ve telif hakları şirketlerinin temsilcileriyle anlaşmalı olan Deezer, telif haklarına saygılı yasal bir servistir. Bu, bizim çok ciddiye aldığımız bir konudur. Bu nedenle Türkiye’de de telif hakları konusunda doğru ilerleyebilmek adına uzun zaman ve kaynak harcadık. Bugün telif hakları konusunda yetkili tüm taraflarla anlaşmalarımızı finalize ettik ve şimdi 182. ülke olarak Türkiye’de operasyonumuza başladık. Müziğin kalbine hoş geldin, Türkiye.” ifadesini kullandı.

SPOTIFY TÜRKİYE KADROSU BELLİ OLDU

28 ülkede, 24 milyondan fazla kullanıcıya 20 milyon şarkı ile hizmet veren ve dünyanın en büyük dijital müzik platformlarından biri olan Spotify’in Türkiye Direktörü Ergül Çivi ve İş Geliştirme ve Pazarlama Müdürü Gökhan Şahin oldu.

Türkiye Spotify Direktörü olarak göreve başlayacak olan Ergül Çivi, Microsoft Türkiye’de 2010’dan beri Kıdemli Müşteri Yöneticisi olarak çalışıyordu. Boğaziçi Üniversitesi’nden mezun olan Ergül Çivi, Microsoft Türkiye’de ‘MSN, Skype ve Windows Live Platforms’ platformlarının ‘Microsoft Advertising’ çatısı altında reklam satışından sorumluydu. Eylül 2013 itibari ile Spotify’da Türkiye Direktörü göreve başlayan Çivi, reklam satışlarından sorumlu olacak.

Spotify Türkiye’nin diğer bir transferi ise 2011’den beri Peak Games’de İş Zekâsı Bölüm Yöneticiliği yapan Gökhan Şahin oldu. INSEAD MBA ve Koç Üniversitesi mezunu olan ve geçmişte İngiltere ve Almanya’da Sony ve Google’da strateji ve satış yönetimi alanlarında çalışan Şahin, Spotify Türkiye’de Eylül 2013 itibariyle İş Geliştirme ve Pazarlama Müdürü olarak görev yapacak.

Ergül Çivi ve Gökhan Şahin, Spotify’ın Türkiye lansmanını yapmak ve dijital müzik platformunun Türkiye pazarında güçlü bir şekilde büyümesini sağlamak amacıyla yeni Spotify Istanbul ofisinde çalışmalarına başladılar.

Kaynak: TechnoLogic.com.tr