Kayıp Malezya Uçağı Aramasındaki Kritik Günde CNN’den Şok İddia!

Kayıp Malezya uçağını arayan ekipler, kara kutudan gelmesi olası 2 sinyal daha saptadı. Bu arada kara kutunun akü ömrünün pazartesi (bugün) günü bitebileceği de açıklandı. Diğer yandan, CNN International’de yayınlanan bir haberde ise ABD’nin uçağın akıbetini bildiği ...

Kayıp Malezya Uçağı Aramasındaki Kritik Günde CNN’den Şok İddia! (7 Nisan 2014)

Kayıp Malezya uçağını arayan ekipler, kara kutudan gelmesi olası 2 sinyal daha saptadı. Bu arada kara kutunun akü ömrünün pazartesi (bugün) günü bitebileceği de açıklandı. Diğer yandan, CNN International’de yayınlanan bir haberde ise ABD’nin uçağın akıbetini bildiği ancak dünyadan gizlediği öne sürüldü.

8 Mart’ta MH370 sefer sayılı Pekin Kuala Lumpur uçuşu için havalandıktan sonra içindeki 239 kişi ile birlikte kaybolan Malezya Havayolları’na ait Boeing 777 uçağını arama çalışmaları Hint Okyanus’u dibinden alınan 3 sinyalden sonra hızlandı.

Arama operasyonuna 234,000 km ² lik bir alanda dokuz askeri, üç sivil uçak ve 14 gemi katılıyor. Bölgedeki hava koşulları da çalışmaları etkiliyor.

Avustralyalı eski savunma şefi olan arama koordinasyon merkezi başkanı Angus Houston düzenlediği basın toplantısında, gelen 3 sinyali Avustralya gemisi Ocean Shield tarafından 4500 m derinlikte tespit ettiklerini söyledi. Ancak bu sinyallerin kara kutuya ait olup olmadığının netlik kazanmadığını açıkladı. Bu derinliğin denizaltı tarama çalışmalarını çok zor olduğunu, böyle bir operasyon yapılması için başka kanıtlar gerektiğini belirtti.

Kara kutunun aküsü bugün bitecek!

Uçağın enkazına ulaşılabilmesi ve düşüş nedeninin anlaşılabilmesi için önemli olan kara kutunun aküsünün pazartesi günü boşalacağı bildirildi. Kara kutunun bulunmasında önemli rol oynayan sinyal aküsünün ömrü 30 günde doluyor. Kara kutunun bulunamaması durumunda, uçak enkazının bulunduğu yeri tespit etmenin son derece zorlaşacağı belirtiliyor.

Çin haber ajansı Şinhua, cumartesi günü Haixun adlı Çin bandıralı geminin, Avustralya’nın bin 600 kilometre açıklarında 37,5 kiloherz frekansında bir sinyal almıştı. Bu sinyal frekansının kara kutuya ait olabileceği üzerinde durulmuştu.

Avustralya Üniversitesi’nde görev yapan okyanusbilimci Charitha Pattiaratchi, “37.5 kilohertz frekansı sadece insan kaynaklı bir ses olabilir. Doğada bu frekansta ses çıkaran sismik olay ya da hayvan yok” bilgisini verdi. Öte yandan uzmanlar, uçakta iki kara kutunun bulunduğunu, sinyal dedektörlerinin iki farklı kaynak tespit etmesi gerektiğini, fakat şimdiye kadar bulunan sinyallerin tek kaynaklı olduğuna işaret ediyor.

Hint Okyanusu’nda devam eden arama çalışmalarında adeta zamanla yarışılıyor. Avustralyalı yetkililer, onu askeri olmak üzere on iki uçak ve on üç geminin katılımıyla arama çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Ekiplerin arama bölgesi 216 bin kilometrekarelik bir alana yayılıyor.

‘ABD biliyor ama gizliyor’ iddiası!

Son komplo teorisi: Cesetler için konteynır

Kayıp uçakla ilgili komplo teorilerinin ardı arkası kesilmiyor. Son olarak geçtiğimiz günlerde ortaya atılan, uçağın Maldivler yakınlarındaki Diego Garcia ABD askeri üssüne indiği teorisi, yolculardan birinin kız arkadaşının ifadeleriyle tekrar gündeme geldi.

Philip Wood adlı yolcunun kız arkadaşı Sarah Bajc, Diego Garcia askeri üssünün “nakliye için konteynır” sipariş ettiğini gösteren belgelerden yola çıkarak, konteynırın cesetleri taşımak için istendiğini iddia etti. CNN tarafından yayımlanan iddiaya göre, esrarengiz uçağın akıbeti ABD hükümeti tarafından biliniyor fakat dünya kamuoyundan gizleniyor.

Diğer komplo teorileri

Bir ay önce kaybolan uçakla ilgili kaçırılması dahil birçok olasılık üzerinde durulmuştu. Uçağın kaybolmadan önce yön değiştirdiği ve haberleşme sisteminin kasten devre dışı bırakıldığı iddia edilmişti. Bunlara ek olarak, uçağın en son Pakistan radarlarında görüldüğü ve Afganistan sınırına yakın bir Taliban üssüne inmiş olabileceği de belirtilmişti.