Gezi Parkı’na AVM Değil Kütüphane Kuruldu!

KendiliÄŸinden alternatif bir yaÅŸama alanı oluÅŸan Gezi Parkı’nda mutfaktan revire, çocuk oyun alanından markete, kıraathaneden gösteri sahnesine kadar her ÅŸey var. Bunların başında ise kütüphaneler geliyor. Yitik Ãœlke Yayınları, Twitter üzerinden baÅŸlattığı kampanyanın ardÄ...

Gezi Parkı’na AVM Değil Kütüphane Kuruldu! (9 Haziran 2013)

Kendiliğinden alternatif bir yaşama alanı oluşan Gezi Parkı’nda mutfaktan revire, çocuk oyun alanından markete, kıraathaneden gösteri sahnesine kadar her şey var. Bunların başında ise kütüphaneler geliyor.

Yitik Ülke Yayınları, Twitter üzerinden başlattığı kampanyanın ardından parktaki eylemcilere kitap dağıtmaya başlamıştı. İki saat içerisinde büyüyen kampanyaya diğer yayınevleri, yazarlar ve sanatçılardan da destek gelmişti.

#gezikütüphanesi hashtag ile kısa sürede büyüyen kütüphane kampanya sayesinde taşlardan raf yapıldı ve parkta kütüphane kuruldu.

Mesai bitiminin ardından parka gidenler, yanlarında yiyecek ve içeceğin yanı sıra kütüphaneye bağışlamak için kitap da götürmeye başladı.

Kısa bir sürede büyüyen Gezi Parkı Kütüphanesi’nin oluÅŸumu “Gezi Parkı, park olarak kalsın, güzel bir kütüphane açılsın. Yitik Ãœlke Yayınları olarak kitap desteÄŸi yapalım, kardeÅŸlik kazansın. Zor mu? Ä°ÅŸte Gezi Parkı’na yapılmasını istediÄŸimiz Özgür Kütüphane” mesajıyla baÅŸladı.

Direnişin 12’inci gününde ise Gezi Parkı’nda birden çok kütüphane standı var. Yurttaşlar okudukları kitapları bağışlıyor, yerine istedikleri kitapları alıyorlar. Bağış yapmadan da kitap alınabiliyor. Gezi Parkı’na kurulan çadırlarda kalanların çoğunun elinde de okudukları bir kitap var. Belki de böylece, dünyanın en büyük açık hava kütüphanesi de kurulmuş oldu.