Bakan Yıldırım: Sanal dünya olmadan adım atamayacak durumdayız!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Milliyet Gazetesi tarafından düzenlenen “Geleceğe yatırım, Türkiye’ye yatırım” konulu toplantıda yaptığı konuşmada, “Milyarlar harcayıp ağır sanayi tesisleri yapmak geçti. 15 yıl önce garajda ba...

Bakan Yıldırım: Sanal dünya olmadan adım atamayacak durumdayız! (8 Aralık 2012)

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Milliyet Gazetesi tarafından düzenlenen “Geleceğe yatırım, Türkiye’ye yatırım” konulu toplantıda yaptığı konuşmada, “Milyarlar harcayıp ağır sanayi tesisleri yapmak geçti. 15 yıl önce garajda başlayan bir arama motoru dünyada en büyük ciroyu yapıyor. Alın teri akıl terine yerini bıraktı.Eskiden yalan dünya deyip geçiyorduk. Şimdi sanal dünya deyip geçemiyoruz. Sanal dünya olmadan adım atamayacak durumdayız” dedi.

Bakan Yıldırım, yayın hayatına yeni başlayan ve internet üzerinden yayın yapan Milliyet.TV’nin canlı yayınlandığı toplantıda bilişim yatırımlarının önemine dikkat çekti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Milliyet Gazetesi tarafından Swissotel Grand Efes’te düzenlenen “Geleceğe yatırım, Türkiye’ye yatırım” konulu toplantıya katıldı. Toplantı www.milliyet.tv’ de canlı yayınlandı.

“BAKANİM KOLEY”

Bakan Yıldırım, iki yıl önce doğu illerinden birini ziyaretinde geçen anısını şöyle anlattı: “Doğu’da bir ili ziyarete gittim. Çocuklar etrafımı sardı. Orada zaten terör örgütü ’devlet görevlisinin anında görürsek yakarız’ dediği için büyükler temkinli ancak çocuklar korkmuyor. “Bakanım fotoğraf çektirelim’ dediler. Fotoğraf çektirdik ondan sonra “bu fotoları nasıl ulaştıracağız size’ dedim. “bakanim koley. imailimiz var, oraya gönderin’ dediler. Demirören, milyarlar harcayıp ağır sanayi tesisleri yapmak geçti. 15 yıl önce garajda başlayan bir arama motoru dünyada en büyük ciroyu yapıyor. Alın teri akıl terine yerini bıraktı.”

YALAN DÜNYADAN SANAL DÜNYAYA

Bakan Yıldırım, 21 ilde açılan çağrı merkezlerinde 63 bin kişinin çalıştığını, sadece İzmir’de 3 bin kişinin istihdam edildiğini belirterek, “Dijital arşiv kurduk. Şirketlerin hafızası cepteki hafıza kartına sığdırılır hale geldi. e-devlet kapısını 2008 yılında açtık. Günde 14 milyon vatandaşımız yararlanıyor. Kullanıcıların 560 bini, 65 yaşın üzerinde. Türk insanının değişime gelişime ne kadar açık olduğunu en iyi şekilde gösteren bir örnek. Eskiden yalan dünya deyip geçiyorduk. Şimdi sanal dünya deyip geçemiyoruz. Sanal dünya olmadan adım atamayacak durumdayız” dedi.