Kişisel Fotoğraf Deneyiminde Son Nokta: Socialmatic Instagram

Socialmatic tarafından tasarlanan ürün, fotoğrafları dijital ortamdan kurtararak anında karta basma olanağı getiriyor. Geçtiğimiz aylarda yapılan açıklamalara göre Instagram 100 milyon üzerinde kullanıcıya sahip. Peki bu kadar popüler olan bir uygulamanın sadece cep telefonlarına...

Kişisel Fotoğraf Deneyiminde Son Nokta: Socialmatic Instagram (18 Mart 2013)

Socialmatic tarafından tasarlanan ürün, fotoğrafları dijital ortamdan kurtararak anında karta basma olanağı getiriyor.

Geçtiğimiz aylarda yapılan açıklamalara göre Instagram 100 milyon üzerinde kullanıcıya sahip. Peki bu kadar popüler olan bir uygulamanın sadece cep telefonlarına sıkışıp kalmalı mı? Socialmatic firması paylaşılan fotoğrafları dijital ortamdan kurtarıyor. Akıllı telefonların bu kadar yaygın olmadığı günlerdeki gibi fotoğraf çekmek için ayrı bir cihaz taşımaya hazır mısınız? Eğer bu cihaz son derece havalıysa moda olmaması için bir sebep yok..

Peki nedir bu Socialmatic İnstagram?
Cep telefonu ile çektiğiniz fotoğrafları anında sanal ortamda paylaştığınız gibi, bu fotoğrafların artık çıktılarını da alabileceğiniz bir uygulama. Cihaz henüz konsept aşamasında… Socialmatic Instagram’ın en önemli özelliği çektiğiniz ve filtre uyguladığınız bütün fotoğrafların çıktısını alabiliyor olmanız. Polaroid gibi anında çıktı alma şansınız var. 2014 yılının ortalarında uygulamanın piyasada olması planlanıyor.

Sosyal ve mobil oyunlar uzmanı Özgür Bayraktar Socialmatic instagram’ın değerlendirmesini Aktuel.com.tr’ye yaptı.

ÖZGÜR BAYRAKTAR – Sosyal ve mobil oyunlar uzmanı
Socialmatic instagram şu an kullanılan instagram gibi popüler olur mu?
Socialmatic’i gerçek dünya ile sanal dünyayı birbirine bağlayacak bir köprü olarak görüyorum. Özellikle kullanıcının anlık olarak fotoğraflarının çıktısını alması kullanıcı deneyimini en üst düzeye taşıyan özelliklerinden biri. Ürünün sanal dünya ile entegrasyonu heyecan verici. Bence ürünün popülerliğini tamamen satış fiyatı belirleyecek.

Uygulama ile ilgili ayrıntılı bilgi paylaşır mısınız?
Socialmatic’in teknik detayları ile ilgili henüz çok fazla bilgi açıklanmadı. Ama cihazın WiFi’nın yanı sıra 3G desteği de olacağını tahmin etmek çok güç değil. 4,3 inç dokunmatik ekran ve 16GB veri depolama alanına sahip olacak cihaz için özel bir işletim sistemi kullanacak, daha fazla detaya önümüzdeki günlerde sahip olacağız.

Instagram Socialmatic’in özellikleri neler?
-16 GB Hafiza
– Wifi and Bluetooth
– 4:3 Dokunmatik ekran
– 2 lens, ilk normal fotoğraf için ikincisi 3D çalışma için, webcam özelliği ve QR barkod algılama
– Optik zoom
– Led Flash
– Fotoğraflarınızı basabileceğiniz iç yazıcı
– Instagram kağıtlarının konulduğu hazne
– 4 renk mürekkep
– InstaOs 1.0, Facebook ve Instagram aplikasyonlarını bir araya getiriyor…

Kaynak: aktuel.com.tr Haber: Marilla Erçik