Moskova’da Büyük Tören

Rusya’da İkinci Dünya Savaşı'nın bitişinin 70. yıl dönümündeki Zafer Günü’nde Kızıl Meydan’da 16 bin asker ve 200'den fazla askeri araç katıldığı geçit töreni düzenlendi. Rusya bugün Sovyetler'in Naz...

Moskova’da Büyük Tören (9 Mayıs 2015)

Rusya’da İkinci Dünya Savaşı'nın bitişinin 70. yıl dönümündeki Zafer Günü’nde Kızıl Meydan’da 16 bin asker ve 200'den fazla askeri araç katıldığı geçit töreni düzenlendi.

Rusya bugün Sovyetler'in Nazileri yenip 6 yıl süren İkinci Dünya Savaşı'na son vermesinin 70. yıl dönümünün coşkusunu yaşıyor. Ülke genelinde düzenlenen ve bugüne kadarki en görkemlisi olarak nitelendirilen törenlerin yanı sıra, dikkatler başkent Moskova'ya yoğunlaştı. Kızıl Meydan'da 10.00'da başlayan geçitte dünya liderleri de hazır bulundu.

Kutlamalara Dünya Liderleri Katıldı

70. Zafer Günü’nde Moskova'da askeri geçit töreni düzenlendi. Kızıl Meydan'da gerçekleştirilen Zafer Günü töreni, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in konuşmasıyla başladı. Çin Devlet Başkanı Xi Jinping de töreni Putin'in yanında izledi. Törene, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Moon'un yanı sıra Küba Devlet Başkanı Raul Castro, Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah el Sisi, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev, Güney Afrika Devlet Başkanı Jacob Zuma gibi çeşitli ülkelerin hükümet ve devlet başkanları da katıldı.

Moskova'nın 16 Farklı Bölgesinden Havai Fişek Fırlatılacak

16 binden fazla asker, 2 bin 300 gazi, 143 uçak ve helikopter ile 200’den fazla askeri aracın geçit yaptığı resmi tören sonrası, 15.00'de savaşta hayatını kaybeden milyonlarca kişinin anısına Tverskaya Caddesi'nde düzenlenen yürüyüşe binlerce kişi katıldı. 18.55'teki saygı duruşunun ardından, 22.00'de başlayacak görkemli havai fişek gösterisiyle bugünkü kutlamalar son bulacak.

Fotoğraf: Sputnik, Video: İHA