1151 Çocuklu Süper Baba Kaymakam

Üç ay önce Konya’nın Seydişehir ilçesinde göreve başlayan Kaymakam Tuncay Sonel, 12 Aralık tarihinde, ilçesindeki 281 yetim ve öksüz çocuğa mektup göndererek, ‘eğer anne-babaları hayatta olsaydı neler isteyeceklerini’ sordu. Üç ay önce Seydişehir’de göreve başlaya...

1151 Çocuklu Süper Baba Kaymakam (4 Ocak 2013)

Üç ay önce Konya’nın Seydişehir ilçesinde göreve başlayan Kaymakam Tuncay Sonel, 12 Aralık tarihinde, ilçesindeki 281 yetim ve öksüz çocuğa mektup göndererek, ‘eğer anne-babaları hayatta olsaydı neler isteyeceklerini’ sordu.

Üç ay önce Seydişehir’de göreve başlayan Kaymakam Tuncay Sonel, başlattığı Yetim ve Öksüzlere mektup projesi kapsamında ilçe merkez, kasaba ve köylerdeki tespit ettirdiği ve kayıt altına aldığı 281 yetim ve öksüz çocuğa 12.12.2012 tarihinde mektup gönderdi. Yazdığı bu mektubun sonunda ise durumuna göre her çocuğa ‘Anne ya da Baban hayatta olsaydı özlemini çektiğin ve onlardan almasını istediğin şey ne olurdu?’ diye sordu.

Yazdığı mektupları özenle zarflayarak gönderdi. Gelen mektupları gece geç saatlere kadar bizzat okuyup tek tek mektupları değerlendirdi. Gelen mektuplarda yetim ve öksüzler Kaymakam Amca, Manevi babam, Sevgili Kaymakamım, Tuncay Abi diye hitaplar kullanırken, istekler farklıydı.

Kaymakam amcalarından kimisi bilgisayar, bisiklet, fotoğraf makinesi, gitar, mont, eğitim bursu, büyük ayıcık, kol saati, dokunmatik telefon, toka, bayramlık elbise ve yeni bir ev isterken kimi yetim ve öksüzler ise keşke babam hayatta olsaydı da ona sarılabilseydim, babamla parka gidebilseydim, bir kız babasından neler istemez ki… ya da keşke annem hayatta olsaydı da beş dakika da olsa onunla beraber olsaydım, elini öpüp boynuna sarılmak isterdim gibi duygu yüklü cümleler yer aldı.

Kaymakam Sonel hayırseverlerin de katkısını alarak geceleri beraberinde Emniyet Müdürü, Müftü, Jandarma Komutanı, Vakıf personeli, sivil toplum örgütleri ve hayırseverlerle birlikte yetim ve öksüzlerin isteklerini yerine getirmeye başladılar. Bu gezilere zaman zaman Konya Milletvekili Harun Tüfekçi, Belediye Başkanları ve Selçuk Üniversitesi Seydişehir Mühendislik Fakültesi Dekanı da eşlik etti.

Tuncay Sonel, “Yol yaparız, bina da yaparız ama siz eğer en uzak köydeki yetim ve öksüzü unutursanız ona sahip çıkmazsanız yaptığınız diğer işlerin hiçbir önemi kalmaz. Yetim ve öksüzleri sevindirmek, engellilere sahip çıkmak, kimsesizlerin ve özellikle de yaşlıların gönlüne girmek çok önemlidir. Devletimizin sıcaklığını ve şefkatini onlara her zaman göstermeliyiz. Allah hayırseverlerimizden, esnafımızdan razı olsun” dedi.

Daha önceki görev yerlerinde de benzer projeler yapan Sonel, İki yıl önce babamı kaybettim. Daha önce Birecik’te 656, Of’ta 212 çocuğumuza mektup yazarken Babam hayattaydı. Seydişehir’de ise 281 yetim ve öksüz çocuğumuza mektupları babasını kaybetmiş biri olarak yazdım. Mustafa ile Hanzade adlı çocuklarımı da eklersek 1151 çocuğumuz var. Yetim ve öksüzü sevindirmenin manevi tadı başkadır diyerek duygularını dile getirdi.