Dev Derbiye Saatler Kala Ezeli Rekabetin Tarihçesi

Spor Toto Süper Lig’in 11. haftasında, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında, 10 Kasım Pazar günü, saat 19.00 da Kadıköy Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanacak dev derbi maçı için geri sayım başladı. Papazın çayırında başlayan rekabette 376. Randevu bu hafta sonu ...

Dev Derbiye Saatler Kala Ezeli Rekabetin Tarihçesi (8 Kasım 2013)

Spor Toto Süper Lig’in 11. haftasında, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında, 10 Kasım Pazar günü, saat 19.00 da Kadıköy Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanacak dev derbi maçı için geri sayım başladı.

Papazın çayırında başlayan rekabette 376. Randevu bu hafta sonu gerçekleşecek. Spor Toto Süper Lig’in 11. Haftasında derbi heyecanı yaşanıyor.

Lider Fenerbahçe, Galatasaray karşısında 14 yıldır sahasında sürdürdüğü yenilmezlik unvanını korumak isterken, Galatasaray da artık bu şansızlığını kırmak istiyor. Derbi maçı, Galatasaray’ın yeni teknik direktörü Roberto Mancini için de ilk büyük sınav olacak.

Galatasaray, derbi maçın yapılacağı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu  Stadı’nda ezeli rakibi karşısında son galibiyetini 1999 yılında aldı. 22 Aralık  1999 tarihinde yapılan lig maçını 2-1 kazanan Galatasaray, Fenerbahçe ile daha  sonra Kadıköy’de oynadığı 3’ü Türkiye Kupası, 14’ü de lig olmak üzere 17 resmi  maçta galibiyete ulaşamadı.

İki takım son olarak Süper Kupa maçında karşılaşmış ve maçı Galatasaray Drogba’nın 99. dakikada attığı golle 1-0 kazanmıştı.

Fenerbahçe Galatasaray Derbisi günümüze kadar 375 kez oynandı. Oynanan maçlarda en çok galibiyeti rakibini 142 kez mağlup eden Fenerbahçe aldı.

Sarı-kırmızılı ekip, bu süre içinde Kadıköy’deki beraberliklerinden  2’sini Türkiye Kupası maçlarında alırken, deplasmandaki son 14 lig maçından  11’ini yitirdi, sadece 3 maçta beraberlik alabildi.

İki takım arasında Kadıköy’deki son 17 maçtan 12’sini Fenerbahçe  kazanırken, 5’i berabere sonuçlandı. Fenerbahçe’nin bu süredeki 37 golüne,  Galatasaray sadece 13 golle yanıt verebildi.

İki takımın son 10 karşılaşmasında Galatasaray 4 galibiyet aldı. Fenerbahçe ise 3 galibiyet aldı. Bu maçlarda taraflar sahadan 3 kez beraberlikle ayrıldı.

Oynanan son 10 maçta Fenerbahçe Sahasında yenilmedi. Galatasaray Kadıköy’de son galibiyeti 22 Aralık 1999 yılında 2-1’lik skorla almıştı. O Tarihten bu yana Galatasaray Fenerbahçe’yi Kadıköy’de yenemedi.

GÜNCELLEME

Fenerbahçe teknik direktörü Ersun Yanal, kalp krizi geçirdi. Prof. Dr. Bingr Sönmez tarafından anjiyo yapıldı ve kalbine stent takıldı…