Müzisyen, Besteci ve Aranjör Atilla Özdemiroğlu yaşamını yitirdi

Herkesin bildiği sayısız şarkı, film ve tiyatro müziğine imzasını atan ve birçok ödül alan ünlü sanatçı, müzik insanı Atilla Özdemiroğlu, bir süredir mücadele ettiği akciğer kanserine yenik düşerek bu sabah 73 yaşında ya...

Müzisyen, Besteci ve Aranjör Atilla Özdemiroğlu yaşamını yitirdi (20 Nisan 2016)

Herkesin bildiği sayısız şarkı, film ve tiyatro müziğine imzasını atan ve birçok ödül alan ünlü sanatçı, müzik insanı Atilla Özdemiroğlu, bir süredir mücadele ettiği akciğer kanserine yenik düşerek bu sabah 73 yaşında yaşamını yitirdi.

ATİLLA ÖZDEMİROĞLU KİMDİR?

5 Ocak 1943 tarihinde Ankara'da doğan Özdemiroğlu, uzun yıllardır müzik dünyasında besteci ve aranjör olarak sayısız eser verdi. Türkiye'nin en ünlü isimlerinin birlikte çalıştığı Özdemiroğlu, 7 Altın Portakal Ödülü sahibi.

1995 yılında Hepgül Hepbir ile evlenen ve aralarında oyuncu Yaprak Özdemiroğlu’nun da olduğu dört çocuk babası olan ünlü sanatçının müziğe ilgisi çocuk yaşta müzik aletleri çalmasıyla başladı ve Ankara Atatürk Lisesi'nde öğrenciyken müzik topluluklarına ve etkinliklere katıldı.

1966 yılında Durul Gence 5 orkestrasında başladığı profesyonel müzik yaşamı boyunca Ajda Pekkan, Nilüfer, Kayahan, Sezen Aksu, Onno Tunç, Uzay Heparı gibi ünlü isimlerle çalıştı.

Arkadaş, Fahriye Abla, Adı Vasfiye, Züğürt Ağa, Anayurt Oteli, Teyzem, Muhsin Bey, Arabesk, Ağır Roman, Vavien gibi önemli filmlerin müziklerine imza atan Özdemiroğlu, En İyi Film Müziği dalında yedi Altın Portakal almıştı. 1975 yılından itibaren Eurovision şarkı yarışmasında Türkiye’yi temsil eden eserlerden yedisi de Özdemiroğlu imzasını taşıyordu.

1975 yılından itibaren 7 kere Eurovision için Türkiye'yi temsil eden bestelere imza atan Özdemiroğlu, birçok film ve tiyatro oyununun da müziklerini hazırladı.

Şanar Yurdatapan ve Attila Özdemiroğlu, 1971 yılında kurdukları ŞAT Yapım’ı 43 yıl sonra tekrar canlandırdılar.

2010 yılında Çağla Yerlikaya'ya verdiği bir röportajında şöyle demişti:

"Müzik, bence insanlığın yaşamındaki ortak yegâne dil. Sinemaya gelince önemi daha da artıyor. İnsanlar birçok şeyi, bir sürü yolla ifade eder. Sözlerle ifade edebilirler, mimiklerle ifade edebilirler. Kelimelerin bittiği yerde de müzik başlar. Müziğin sinemadaki kullanımı da, en önemli anlatım araçlarından bir tanesidir. Asıl olan hikâyedir, rejidir, kurgudur. Fakat bir yere gelip de anlatımda daha derine inmek, daha karmaşık duyguları anlatmak istediğinizde, bazen kelimeler, kurgu yeterli olmayabilir. O yüzden sinemada müzik, bu gücünden dolayı kullanılıyor."