ABD’de Alışveriş Çılgınlığı ‘Kara Cuma’dan Sonra ‘Siber Pazartesi’ İle Sürüyor

Gereksinmeniz olan şeyleri yarın internet üzerinden çok büyük indirimlerle satın alabilirsiniz. Amerikalılar alışveriş furyasını pazartesi günü de sanal alemde yaşayacak. Özel indirimlerin yapıldığı ve yılın en fazla online alışverişinin yapıldığı gün ‘Cyber Mond...

ABD’de Alışveriş Çılgınlığı ‘Kara Cuma’dan Sonra ‘Siber Pazartesi’ İle Sürüyor (25 Kasım 2012)

Gereksinmeniz olan şeyleri yarın internet üzerinden çok büyük indirimlerle satın alabilirsiniz.

Amerikalılar alışveriş furyasını pazartesi günü de sanal alemde yaşayacak. Özel indirimlerin yapıldığı ve yılın en fazla online alışverişinin yapıldığı gün ‘Cyber Monday’ (Siber Pazartesi) olarak biliniyor. Kara Cuma’da olduğu gibi Siber Pazartesi’nde de satışların önceki yıllara göre artması bekleniyor. Müşteriler e-Bay, Amazon, Best Buy, Target, Wal-Mart, Dell, HP, IBM ve Office Depot gibi şirketlerin web sitelerinden uygun fiyata alışveriş fırsatlarını arayacak.

İnternet üzerinden alışveriş yapanlarla ilgili analiz ve satış rakamlarını açıklayan Shop.org sitesi, Siber Pazartesi ifadesini ilk olarak 2005 yılında kullanmıştı. Shop.org’un yaptığı araştırmalarda, internet üzerinden alışverişlerde Kara Cuma’dan hemen sonraki Pazartesi günü büyük artış olduğu belirlenmişti. Giderek yaygınlaşan Siber Pazartesi geleneğiyle internet üzerinden satışlar rekor kırmaya başladı. Bu yıl sanal alemde toplam 2 milyar dolarlık satış yapılması öngörülüyor. 2011 yılında sadece Siber Pazartesi’de 1.251 milyar dolar para harcandı.

Uzmanlar, alışveriş yapanlara özellikle kargo ücreti konusunda dikkatli olmaları tavsiyesinde bulunuyor. Çünkü birçok şirket ürünlerinin kargo masraflarını müşteri karşılıyor. www.cybermonday.com sitesi de şirketlerin hangi üründe ne kadar indirim yaptığını listeliyor.

(CHA)