Yaramaz Koalanın Mucivezi Kaçak Yolculuğu

Ormanda canı sıkılan koala bir gün kente gidip gezmeye karar verir… Avustralya’da kendisine çarpan arabanın şasisine yapışarak işlek bir otoyolda yüksek süratle 88 kilometre yol giden koala sağ kalmayı başardı. Avustralya Hayvanat Bahçesi Hastanesi’nin açıklamasında...

Yaramaz Koalanın Mucivezi Kaçak Yolculuğu (30 Temmuz 2014)

Ormanda canı sıkılan koala bir gün kente gidip gezmeye karar verir…

Avustralya’da kendisine çarpan arabanın şasisine yapışarak işlek bir otoyolda yüksek süratle 88 kilometre yol giden koala sağ kalmayı başardı.

Avustralya Hayvanat Bahçesi Hastanesi’nin açıklamasında zor yolculuğun yorgunluğunu atmaya çalışan koalanın kırılan tırnağı dışında yara almadığı bildirildi.

Hayvanat Bahçesi çalışanları, mucizevi yolculuktan sağ çıkan koalaya, futbol takımlarının adı olan Timberwolf ismini koydular.

MUCİZE GİBİ

Timberwolf’a arabanın, Cuma günü Queensland eyaletindeki Maryborough yakınlarında çarptığı sanılıyor.

Arabada yolculuk yapan aile, kaçak yolculuk yapan koalayı benzin molasında farketmiş.

Hayvanat Bahçesi hastanesinden veteriner Claude Lacasse, Fransız haber ajansı AFP’ye koalanın bu kadar iyi durumda olmasının çok şaşırtıcı olduğunu söyledi.

Lacasse, “Olağanüstü bir şey, çok şanslı bir koala” diye konuştu.

Arabanın otoyolda saatte 110 kilometreye kadar sürat yaptığı kaydediliyor.

Kırılan tırnağının acısını almak için ağrı kesici verilen Timberwolf şimdilik Hayvanat Bahçesi’nde dinleniyor.

KORUNMASI GEREKEN TÜR

Veteriner hastanesine her ay 70 koala getiriliyor. Bunların yarıdan çoğu trafik kazaları ya da evcil hayvanların saldırıları sonucu yaralanmış oluyorlar.

Veterinerler şimdi Timberwolf’u nerede doğaya bırakacaklarını saptamak için arabanın tam olarak nerede çarptığını tahmin etmeye çalışıyorlar.

Britanya’dan Avustralya’ya 1788 yılında ilk göç dalgası başlamadan önce kıtada 10 milyonu aşkın koala yaşadığı tahmin ediliyor.

Şu anda ise koala Avustralya hükümetinin “korunması gereken türler” listesinde ve doğada sadece 43 bin koala kaldığı düşünülüyor.

Kaynak: BBC