2107 Sosyal Medya Kullanım Verileri

KAMÄ°L ERYAZAR Marka ve ajanslar için dijital pazarlama planı ve bütçesi yaparken çok yararlı olacak önemli veriler We Are Social ve Hootsuite’in birlikte yayınladığı “Digital in 2017 Global Overview” raporunda dünyadaki internet kullanıcÄ...

2107 Sosyal Medya Kullanım Verileri (17 Mart 2017)

KAMÄ°L ERYAZAR

Marka ve ajanslar için dijital pazarlama planı ve bütçesi yaparken çok yararlı olacak önemli veriler

We Are Social ve Hootsuite’in birlikte yayınladığı “Digital in 2017 Global Overview” raporunda dünyadaki internet kullanıcılarının sosyal medya kullanım alışkanlıkları ve sıklıkları da inceleniyor.

Ä°nfografiklerle aktarılan geniÅŸ kapsamlı araÅŸtırmada, son yıllarda ve özellikle de bu yıl sektöre damgasını vuran yeni trendlere göre, pazarlama stratejileri hazırlanırken unutulmaması gereken önemli konu baÅŸlıkları yer alıyor.

2016, pazarlama iletiÅŸimi açısından yine önemli teknolojik geliÅŸmelerin yaÅŸandığı bir yıl olmuÅŸtu. Mobil araçlar ve uygulamaların kullanımının artmasıyla Dijital Pazarlama oldukça geniÅŸ bir alana yayıldı.

Slaytlarda, özellikle son iki yılda sektöre damgasını vuran bu yeni trendlere göre pazarlama stratejileri hazırlanırken unutulmaması gereken konu baÅŸlıklarına yer veriliyor.

2016 yılında sosyal medya kullanımının yüzde 20 oranında arttığı gözleniyor. Özellikle son 10 yılda dünyanın en popüler sosyal platformu olan Facebook etkileyici artışlar göstermiÅŸ durumda. Dünyada neredeyse 2.8 milyar insan ayda en azından 1 kez sosyal medyayı kullanıyor, bu kullanıcıların yüzde 91’i ise mobil araçları kullanıyor. Sosyal medya kullanımının bir önceki yıla kıyasla yüzde 21 büyüdüÄŸü gözleniyor.

Bu yılın raporundan elde edilen sonuçlara göre en çok sosyal medya kullanan 5 ülkeden 4’ünü Asya ülkeleri oluÅŸturuyor. Türkiye ise 12. sırada yer alıyor.

Mobil Cihazlardan Sosyal Medya Kullanımı

AraÅŸtırma, dünya nüfusunun 3’te 1’inden fazlasının (2.5 milyar kiÅŸi) sosyal medya hesaplarına mobil cihazlar üzerinden ulaÅŸtığını gösteriyor. Dünya nüfusunun yüzde 8’inin geçtiÄŸimiz 12 ayda mobil üzerinden sosyal medya kullanmaya baÅŸladığı gözlemleniyor. Bu, her 1 saniyede 18 yeni kullanıcının mobilden sosyal medya kullanmaya baÅŸladığı anlamına geliyor.

Sosyal medya kullanıcı sayısındaki artışta 1. sırada yüzde 73 artış ile Suudi Arabistan yer alıyor. 2. sırada ise yüzde 46’lık oranla BirleÅŸik Arap Emirlikleri bulunuyor. Türkiye ise bu listeye yüzde 14’lük oran ile 21. sırada giriyor.

2017’de de en etkili pazarlama stratejilerinin, içeriÄŸin ön plana çıktığı, mobil ve video ağırlıklı, çok kanallı, kiÅŸiselleÅŸtirilmiÅŸ yaratıcı kampanyalar olacağını söyleyebiliriz.