Fransa ve İngiltere’den sosyal medya için ortak eylem planı

Fransa ve İngiltere liderleri, sosyal medya yoluyla radikalleşmeyi önlemek için terörle mücadele eylem planını açıkladı. Fransa Cunhurbaşkanı Emmanuel Macron, İngiltere Başbakanı Theresa May ile Paris'ten görüştükten sonra, her iki ülk...

Fransa ve İngiltere’den sosyal medya için ortak eylem planı (14 Haziran 2017)

Fransa ve İngiltere liderleri, sosyal medya yoluyla radikalleşmeyi önlemek için terörle mücadele eylem planını açıkladı.

Fransa Cunhurbaşkanı Emmanuel Macron, İngiltere Başbakanı Theresa May ile Paris'ten görüştükten sonra, her iki ülke de sosyal paylaşım ağlarının terör propagandasını atlatacak kadar iyi olmadığını kabul ettiğini söyledi.

Manchester ve Londra'daki terör saldırılarından sonra konuşan Macron, iki ülkenin "çok somut" bir eylem planı üzerinde çalıştığını söyledi.

Başlıca önlemlerden birinin internet üzerindeki "nefret ve terörizm" in kışkırtmasını önlemeyi amaçladığını belirtti.

AFP’nin haberine göre, İngiltere Başbakanı Theresa May de, kendisinin ve Macron'un "online terör tehdidiyle mücadele için daha çok şey yapılması" konusunda anlaştığını söyledi.

İngiliz ve Fransız kampanyasının "internetin bu kadar çok zarar veren radikalleştirici malzemeye ev sahipliği yapmak için kullanılamayacağından" emin olmayı amaçladığını belirtti.

May, İngiliz hükümeti "aşırı uçlarının zihinlerini çarpıtan zehirli propagandalarının yayılmasını durdurmak için" sosyal medya şirketleriyle zaten çalışıyormuş, ekledi: "Fakat daha fazlasını yapmak zorunda olduklarını biliyoruz.

"Bugün, İngiltere ve Fransa'nın kuruluşları, ağlarından zararlı içeriği kaldırma çabalarını artırmak için toplumsal sorumluluklarını daha fazla yerine getirmelerini sağlamak için birlikte çalışacaklarını duyurabiliriz."

Kampanya, kabul edilemez içerikleri kaldırmak için gerekli önlemi almamak durumunda teknoloji şirketlerine karşı yasal cezalar açma ihtimalini araştırmayı içeriyor.

İngiltere, 22 Mayıs'ta Manchester'da düzenlenen ve çocuklar da dahil olmak üzere 22 kişiyi öldüren bir pop konserinde bir intihar bombasıyla sarsıldı ve ardından iki hafta sonra Londra'nın merkezindeki bir bıçak ve kamuflaj saldırısı düzenledi ve sekiz kişi öldü.

Fransa, 2015'ten bu yana 230'dan fazla kişinin öldüğü cihat saldırıları için sürekli bir hedef olmuştur.

Basın toplantısından sonra iki lider, Fransız ve İngiliz futbol takımları arasında dostça bir maç izlemek üzere Stade de France'a gitti.