Aksiyon kamerasına ilgi arttı, GoPro gelirini yüzde 72 katladı

Giyilebilir teknoloji ürünleri arasında en çok ilgi görenlerden biri olan aksiyon kameralarının kullanımı hızla yaygınlaşıyor Önceleri fiyatının da yüksek olması nedeniyle sadece özel amaçlarla kullanılan aksiyon kameralara, çeşitlenip...

Aksiyon kamerasına ilgi arttı, GoPro gelirini yüzde 72 katladı (22 Temmuz 2015)

Giyilebilir teknoloji ürünleri arasında en çok ilgi görenlerden biri olan aksiyon kameralarının kullanımı hızla yaygınlaşıyor

Önceleri fiyatının da yüksek olması nedeniyle sadece özel amaçlarla kullanılan aksiyon kameralara, çeşitlenip, ucuzlamaya başladıkça talep artışı oldu.

Motosiklet ve bisiklet kullanıcılarından otomobil sürücülerine, doğa sporları yapan amatörlere kadar herkes bu teknoloji harikası kameralara ilgi gösteriyor. Hatta fotoğrafta da görüldüğü gibi şapkasına takıp gezenler bile var.

Gelirini en çok yükselten teknoloji markası

Birçok rakibine karşın dünyanın en çok kullanılan ve aksiyon kamerası ‘jenerik markası’ olan GoPro, ikinci çeyrekte gelirini beklentilerin üzerinde yüzde 72 arttırdığını açıkladı. Hisse başına en fazla 0,26 dolar olan kâr beklentisi ise 0,35 dolar olarak gerçekleşti.

GoPro’nun CEO’su Nick Woodman, bu başarının kendileri için gurur verici olduğunu vurgulayarak, yenilikler konusundaki agresif hızlarını daha da teşvik edeceğini söyledi. Son 10 ay içinde hem yeni hem de mevcut müşterileri için heyecan verici 5 yeni modeli piyasaya sunduklarını belirtti.

En yeni modeli: Hero 4 Session

GoPro’nun yeni modeli Hero 4 Session çok ilgi gördü. Büyük yeteneklerini küçücük bir küp içerisine sığdırmayı başaran GoPro’nun bu ürünü 400 dolardan piyasaya sürüldü.

GoPro kullanıcılarına para kazanma imkanı!

GoPro, ayrıca reklamverenlerin de ilgisini çekecek global bir medya şirketi olma yolunda da ilk adımını attı. Dünyanın her yerinden harika içerikler üreten kullanıcıları için video lisanslama servisini hayata geçirdi.

 Bunu "Premium İçerik Lisanslama Portalı" olarak tanıtan GoPro, bu sayede kullanıcılar ile markalar ve ajanslar arasında bir köprü oluşturmayı hedefliyor. Görüntü kaliteleri artık oldukça yüksek (HD) olan Hero ailesi, birçok reklam için rahatlıkla kullanılabilecek sonuçlar sunuyor ve hazırlanan bu portal sayesinde özellikle firmalar için içerik bulma noktasında çok büyük zaman kazancı elde edilebiliyor.

 Şimdiden 800'den fazla içeriğe ev sahipliği yapmayan başlayan portal, videoları en az 1000 dolardan satışa çıkarıyor ve stok fotoğraf servisleri gibi aksiyon / video tutkunlarına da hem içeriklerini sergileme hem de ciddi paralar kazanma şansı tanıyor. GoPro'nun Premium İçerik Lisanlama Portalı'na buradan ulaşabilirsiniz.

Toyota ile işbirliği

Bu arada GoPro, Toyota ile de önemli bir anlaşmaya imza attı. Toyota ile GoPro arasındaki anlaşmayla birlikte, 2016 model yılından itibaren Toyota’nın Tacoma adı verilen modellerinde GoPro’ların takılabileceği yuvalar standart olarak gelecek.

Orta ölçek kamyonet sınıfında değerlenen ve dünyada oldukça popüler olan “truck sınıfı” sürükleyici yarışlara sahip olan bir kategori. Bununla beraber kat ettikleri yolu görüntülemeyi seven şoförler için gelen bu özellikle, Toyota Tacoma modeli daha tercih edilebilir olacak mı bilinmez ama anlaşmanın GoPro için önemli bir adım olduğunu biliyoruz.

Dünya genelinde 40 binden fazla mağazada satılıyor

Dünya çapında 40.000 'den fazla mağazada satılan GoPro’nun gelirinin yarıdan fazlası da ABD dışından geliyor. Çin de artık ilk 10 gelir getirici ülkeler arasına girdi.

Yeni ürünlerle ek pazarlara girmeyi hedefliyor

GoPro’nun CEO’su Nick Woodman, uçuş, sanal gerçeklik gibi cazip ek pazarlara da girmeyi hedeflediklerini söylüyor.